Summa sidvisningar

måndag 24 oktober 2011

v. 40- 42 Besök på Hestra och Ekås

Veckorna går i rasande fart. Vi har fokuserat på att hälsa på varandra och se hur man bor i olika miljöer. Bland annat har det varit Gärdesgården som hälsat på hos Positivgården och Eken och Byttorpsgården som varit hos Elfsborgsgården. Det var spännande att se barnen i dessa olika miljöer och deras snabba anpassning till lek framförallt.

Hos Positivgården fick vi leka på deras stora gård, vi hann också få en lång promenad dit där vi passade på att titta på husen och hur man kan bo när man bor på Hestra. Mestadels såg vi radhus och villor. Några barn var förvånade över att det bara bodde en familj i de stora villorna. Barnen och fröknarna på Positivgården väntade ivrigt på oss och de fick en bra stund att leka tillsammans.












Hos Elfsborgsgården började vi vårt besök i deras lilla vindskydd i skogen. Där brukar de samlas och laga mat och leka tillsammans. Vi började med fruktstund då vi också passade på att se alla som var med och träna på namn. barnen fick leka efteråt och prova balansbanan som fanns i närheten men också se sig om i den fina skogen som elfsborgsgården har i sin närhet.






Efteråt gick vi ner ner till ett annat ställe i skogen där de brukar vara, vid "Stora stenen", där kan man träna på att klättra och leka restaurang, åka motorcykel på trästockar och mycket mer. Det var roligt att se hur barnen engagerades så omedelbart av en så fantastisk omgivning. Det är ovanligt att förskolor får möjligheten att ha såmn fin natur inpå knuten och det märktes att barnen trivdes och tyckte det var spännande att leka i skogen.




Hugo gör en stor glass till Aysha på restaurangen.


Knyttespåret




Elfsborgsgårdens fröknar har gjort i ordning något de kallar för knyttespåret där man i skogen kan träffa på olika slags djur, nyckelpigor, troll osv. man kan stanna till och hälsa på dom, man kan sjunga en visa som handlar om dom, man kan prata om djuren eller varelserna ifråga och lära sig mer. vet ni hur många ben en spindel har?




Efter knyttespåret fanns det tid att leka ute på förskolans gård och det spilldes inte en minut av lek. barnen satte igång att prova alla leksaker och sandlådor, det fina utomhusköket osv.




"Jag hittade en snigel" Abdirazack var helt fascinerad av sin nyfunna kompis.


På bussen hem var barnen trötta men glada över den fina upplevelsen. Vi vill tacka både Positivgårdens och Elfsborgsgårdens personal för det fina mottagandet och de positiva erfarenheterna barnen fick med sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar