Summa sidvisningar

måndag 18 oktober 2010

Vecka 40 Grodan är ledsen..

Detta är sista veckan då jag är ute på förskolorna och jobbar med musik och dramapass, nästa vecka träffas barnen från de fyra förskolorna för första gången.


Vi har avslutat dramapassen med ett pass kring boken Grodan och den särskilda dagen. Grodan vaknar en morgon och känner att det är en speciell dag för det har Haren sagt, men han vet inte vad det är för dag. Han går runt till sina kompisar Ankan, Grisen och Råttan men han får så konstiga svar. När han kommer till Haren står det en lapp på dörren att haren är på kalas. Grodan blir ledsen för att inte han har blivit bjuden på kalas, men när han är på väg hem ser han att det är människor i hans hus. kan det var tjuvar? Nej, det är Grodans kompisar som kommit för att fira honom, för han fyller år! Grattis Grodan!


Grodan böckerna är otroligt empatiska, de berör ämnen som barnen själva har upplevt så de är väldigt lätta att känna igen sig i. Det handlar om vanliga känslor man kan ha av tex utanförskap, hur man ser på sig själv jämfört med andra, gemenskap, vänskap, fördomar och mycket annat.
De böcker vi har jobbat med är Grodan och främlingen, Grodan hittar en vän och Grodan och den särskilda dagen.


Vi avslutar dramapassen med att öppna en present som barnen fick av Grodan, i den låg bullar och en lapp med en fråga: Vem av grodans kompisar pratar ett annat språk?  och Vem av Grodans kompisar hittade vi i ledsna skogen? Barnen kunde svaret och svaret är deras lösenord till nästa vecka.


Det har varit jätteroligt att vara ute på alla förskolor och se och uppleva barnen i deras egna miljö. Det har också varit fantastiskt roligt att träffa alla positiva och ambitiösa pedagoger därute! Ni är otroligt viktiga i den här processen och ni har jobbat kanonbra! 
Det ska bli spännande att se hur de det blir när de träffar varandra. Under tiden har barnen brevväxlat med varandra. Tyvärr har de inte kommit så långt i brevväxlandet med det är en process som sker parallellt med att de kommer till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar